Saturday, February 14, 2009

Cerita Ular Besar di Sg Rejang, sarawak.

Posted by Apai Ngelai - Blog RajahMas

Friday, February 13, 2009

ULAR GERGASI DI SUNGAI IGAN SIBU
Salam,
Kelmarin saya terbaca satu tajuk akhbar Utusan Sarawak yang benar-benar menarik perhatian saya. Penduduk sekitar sungai Igan Mukah gempar dengan kewujudan satu makhluk misteri berupa Ular Gergasi yang dipanggil ‘Nabau’ yang wujud ketika fenomena air pasang besar yang melanda Sarawak pada bulan lepas.Keratan akhbar yang menunjukkan gambar ular yang dimaksudkan
Menurut akhbar itu, gambar tersebut telah diambil dengan menggunakan telefon bimbit ketika melalui sungai tersebut melalui udara dengan sebuah helikopter. Sahih atau tidak cerita itu, barangkali kita sendiri boleh memikirkannya, wallahualam.


Gambar lain yang menunjukkan gambar ular gergasi di Sungai Rajang


Gambar ini tiada kaitan dengan cerita itu, cuma bayangkan keadaanya sekiranya benar-benar wujud ular gergasi seperti yang diceritakan.Bagaimanapun, yang penting kita akui kebesaran Tuhan. Dan kejadian yang pelik-pelik berlaku pada hari ini adalah tidak mustahil jika Allah menampakkan sesuatu yang tidak pernah dilihat bagi mengingatkan kita akan kekuasaanNya yang kini kian dilupakan manusia pada zaman ini.

No comments:

Post a Comment