Monday, February 22, 2010

Malaysia....Truly Asia

Isteri saya memang minat membaca ruang komen Rakan BH kat Berita Harian... bukan apa...kadang-kadang ada yang lawak dan kadang-kadang memang ada yang masuk akal...pendapat bernas.

Dalam dok sibuk-sibuk, isteri saya terbaca satu komen rakan BH yang antara lain menyatakan bahawa betul tagline pelancungan kita iaitu...Malaysia..Truly Asia, sebab komen itu sebut lagi,, mana tak "truly Asia", pandang kanan, Mat Indon, pandang kiri Mat Bangla, pandang belakang Mat Mymmar, pandang depan Mat Nepal...itu tak masuk lagi masuk kedai mamak , nampak Mat India Mari, pergi reflexologi, Minah Cina Mari...sampai dok tarik beg beroda jual VCD pun awek Cina.

Tak lama lagi mungkin jadi Malaysia...Truly Asia and Africa... sebab Mat Africa atau Awang Gelap ni dah merata-rata tempat...ada dari Nigeria, Cameroon, Sudan dan lain-lain lagi. Itu lagi ganas...dengan black moneynya, scam dia lah, sekarang dah mula jadi "drug pusher".

Jadi tak heran lah kalu kita sibuk balik raya, mat-mat dan minah Bangla, Indon, Nepal, Tibet, Vietnam, India, Cina, Filipina dan lain-lain akan turut Beraya Sakan "Melancung sambil Beriadah" kat KLCC, Bukit Bintang dan lain-lain tempat. Pak-pak sekuriti @ Satpam pun tak boleh buat apa sebab Sekuriti pun dah banyak orang dia.....

JADI MALAYSIA TRULY ASIA ATAU MALAYSIA TRULY ASIAFRICA

No comments:

Post a Comment